Wereldwijzer Mozambique

20,50  EUR

Exotisch en koloniaal – Mozambique wordt wel eens gezien als het Brazilië van Afrika. De 3000 km lange kustlijn met witte stranden en palmbomen, de mooie koraalriffen en wildparken. Sinds het einde van de Burgeroorlog begin jaren ’90 begint het land weer langzaam tot bloei te komen. Er wordt hard gewerkt aan een wegennetwerk en de ene lodge na de andere wordt op de toeristische kaart gezet.

Jan Willem Hamel neemt u in deze reisgids mee van het zuiden naar noorden waarbij de bezienswaardigheden en accommodatie overzichtelijk op een rijtje staan.

 

Geschiedenis en belangrijke reistips (per auto of toch vliegen?) worden daarbij niet vergeten waaronder de hele belangrijke waarschuwing dat Mozambique nog steeds niet geheel landmijnvrij is. Hoewel u er van uit kunt gaan dat de nieuwe geasfalteerde wegen in orde zijn, is het af te raden zonder goede informatie van omwonenden een weg of pad te berijden waarvan u de toestand niet kent. Dit soort waarschuwingen maakt deze uitgave van Elmar wat ons betreft tot een uitstekende reiswijzer!