Wereldwijzer Argentinië

29,95  EUR

Argentinië, het land van de Andes, de tango en de gaucho's kent een grote variatie aan landschappen en klimaten. Zo zijn er in het noordoosten de watervallen van Iguazú, omringd door enorme subtropische bossen. 

In het zuiden van Patagonië vind je imponerende gletsjers en in het noordwesten zijn nationale parken waar je miljoenen jaren in de tijd terugkijkt. Bij het schiereiland Valdés aan de Patagonische kust word je door walvissen en pinguïns verwelkomd. Maar je kunt ook genieten van de koloniale en indiaanse cultuur in het noordwesten. Of van het bruisende leven in de hoofdstad Buenos Aires. 

Argentinië is verrassend en veelzijdig. Deze wereldwijzer brengt je naar de mooiste gebieden, steden en dorpen. Aangevuld met vele tips en anekdotes.

Recensie(s)

Zeer leuke en zeer gedetailleerde reisgids over Argentinië. De schrijver weet zijn ethousiasme voor dit land, dat nu niet bepaald wordt overspoeld door (Nederlandse en Belgische) toeristen, uitstekend over te brengen. Hij spreekt de lezer(es) persoonlijk toe en laat hem (haar) delen in zijn, op eigen ervaringen gestoelde kennis en voorkeuren. De informatie is zeer uitgebreid (prijzen van de hotels in Amerikaanse dollars, december '97) en aangevuld met leuke kaderteksten. Het reishandboek is opgezet in drie delen: achtergronden; praktische informatie; bezienswaardigheden (ofwel het reisgedeelte, dat begint in Buenos Aires en eindigt in Patagonië en Vuurland). Deze gids, geïllustreerd met talrijke kleuren- en zwart-witfoto's (die helaas niet superscherp zijn afgedrukt), kaarten en plattegronden en een register, is een aanrader voor elke reiziger - individueel of in groepsverband - richting Argentinië.
(Biblion recensie, F.J. Hellemons.)