Dominicus Zuid-Afrika

21,95  EUR

Een wereld in een land is een treffende omschrijving voor Zuid-Afrika, dat door Nelson Mandela omschreven wordt als de regenboognatie. Beide typeringen refereren aan de veelkleurigheid van Zuid-Afrika. Wie het land als vakantiebestemming kiest, kan zich verheugen op adembenemende landschappen, enkele van Afrika's mooiste wildparken, moderne steden, een boeiende culturele verscheidenheid en een schitterende natuur. 

Marleen Dekker probeert in deze reisgids de diversiteit van Zuid-Afrika zo goed mogelijk in beeld te brengen. Het boek is geschikt voor zowel georganiseerde reizigers die geïnteresseerd zijn in de achtergronden van het land, als degenen die het op eigen gelegenheid willen ontdekken. 

Goede kaarten en betrouwbare praktische informatie reiken daarbij de helpende hand. De fraaie foto's brengen de lezer alvast in de stemming. 

Biografie Marleen Dekker studeerde sociale geografie van ontwikkelingslanden in Amsterdam. In 1992 reisde zij voor het eerst naar zuidelijk Afrika om haar afstudeeronderzoek te doen. Aangetrokken door de veelzijdigheid van land en volk keerde ze regelmatig terug, zowel beroepshalve als voor vakantie. Door het schrijven van de reisgids over Zuid-Afrika kan zij haar enthousiasme voor de regio op anderen overbrengen. Daarnaast werkt ze als promovendus aan de Vrije Universiteit aan een onderzoek over de sociale zekerheidspositie van kleine boeren in Zimbabwe. 
Boeken Zuid-Afrika 

Recensie(s)

Door een sociaal-geografe samengestelde reisgids voor Zuid-Afrika, die begint met 5 hoofdstukken waarin achtergronden over landschap, bevolking, geschiedenis, apartheid, cultuur en kunst en over wildparken en natuurreservaten. Daarna worden de verschillende provincies behandeld, te beginnen in het voormalige Transvaal met de provincie Gauteng met Johannesburg en Pretoria, Noordwest, de noordelijke provincie, Mpumalanga met o.a. Nelspruit, de zelfstandige staten Swaziland en Lesotho, Kwazulu Natal met o.a. Durban en de Drakensbergen, Vrijstaat, Oost-Kaap, West-Kaap met Kaapstad en tenslotte het dunbevolkte Noord-Kaap. Binnen elke provincie wordt een bepaalde route beschreven, waarbij de nadruk ligt op de bezienswaardigheden (ook vaak met adressen, openingstijden enz.). Praktische toeristische informatie treft men voornamelijk apart achter in de gids aan. Met veel kleurenfoto's en kaartjes in kleur.