Dominicus Peru

16,95  EUR

en bevolking die deels afstamt van de oude beschaving van de Inca's en deels van de Spaanse veroveraars uit de zestiende eeuw. Landschappen die variëren van een woestijnachtige kuststrook tot de hoge toppen van het Andesgebergte en de uitgestrekte regenwouden. Een geschiedenis die laveert tussen extremen van rechtse dictaturen en van indiaanse opstanden en linkse politieke experimenten. Een land dat intrigeert vanwege wonderbaarlijke archeologische vondsten en inheemse mystiek. Maar ook een land dat nog zichtbaar de sporen draagt van geweld, van drugshandel en van armoede en corruptie.

Marja Kusters verkende ook de meest afgelegen oorden. Haar fascinatie voor inheemse culturen en voor onherbergzame natuurlandschappen dreef haar vele malen het binnenland in. De moeilijke begaanbaarheid van de wegen leidde soms tot tochten te paard door de Andes en in gammele kleine bootjes over stroomversnellingen in het Amazonegebied. Deze gids biedt informatie over de achtergronden van Peru en over wat het land de vakantiereiziger te bieden heeft. Voor Individuele reizigers bevat dit boek uitgebreide praktische informatie over accommodatie, transport en excursies.

Recensie(s)

In deze handige reisgids voor Peru passeren na informatie over land, geschiedenis en cultuur verschillende ook minder bekende toeristische trekpleisters de revue. Zo leren we Arequipa, Cajamarca en Puno kennen naast Cusco en het werelberoemde Machu Picchu. De auteur is een hispaniste en antropologe. Ze doceert aan de Hogeschool van Utrecht. De eerste 81 pagina's zijn gewijd aan een inleiding over economie, klimaat, bevolking, geschiedenis, cultuur, eten en drinken en beeldende kunst. Hierna volgt een beschrijving van de verschillende regio's. De uitgave is zeker ook geschikt voor de individuele reiziger die van de gebaande paden wil afwijken en zich daarom wapent met kennis over o.a. vliegtickets, zakkenrollers en bootexcursies. Dit boek bevat het noodzakelijke om zo'n reis te doen slagen. Ook een wandeling in bijv. Ica is geen probleem met de duidelijke stadsplattegronden. De praktische informatie achterin (43 pagina's), biedt een schat aan tips zoals over (talen)reizen, vervoer ter plekke en accommodatie, veelal met e-mail- of internetadressen. De prachtige kleurenfoto's maken dit boek tot een lust voor het oog. Met register.